Op woensdag 3 februari vindt tussen 14u00 en 16u30 de unieke online VirtualMathMysteryGames plaats, georganiseerd door de opleiding Wiskunde van de universiteit Gent.


Deelnemende ploegen bestaan uit ongeveer tien leerlingen die zich onder toezicht van een leerkracht in een (klas)lokaal bevinden en online in verbinding staan met de organisatie. Door middel van juiste antwoorden op allerlei mysterieuze vragen waarbij beeld- en geluidsmateriaal niet gespaard worden vergaren de ploegen deelbewijzen (“coupons”) die kunnen aangewend worden om kleine of grote mysteries te kopen. Het achterhalen van deze mysteries is het doel van het spel. Wie de meeste mysteries oplost wint een virtuele beker en krijgt een permanent plaatsje op onze website. Alle puzzels en raadsels zijn wiskundig geïnspireerd (omdat wiskunde nu eenmaal een prominente rol speelt in onze maatschappij), maar vooral teamgeest kan een ploeg naar een hoger niveau, en wie weet, naar de overwinning en eeuwige roem leiden!


Praktische info wordt eind januari naar de verantwoordelijke leerkrachten van de deelnemende ploegen gestuurd. Er kunnen meerdere ploegen per school inschrijven.